Stegt gås
Til 5-6 personer anbefaler vi en gås på cirka 5 kg.
Start med at skylle gåsen grundigt indvendig med vand. Dernæst skal den krydres godt med salt og peber både indvendig og udvendig.
Fyld gåsen med æblebåde og svesker – det giver en god smag til kødet, og så smager det dejligt sammen med det stegte kød.
Sæt en bradepande med vand i bunden i ovnen og forvarm til 220°C.
Gåsestegen lægges med brystsiden nedad på en rist og sættes i den varme ovn. Kråsen lægges i bradepanden med vand.
Ovntemperaturen sænkes til 160°C, og gåsen steger herefter i 45 minutter. Nu skal stegen vendes, så gåsen ligger med brystsiden op. Pas på ikke lukke for meget varme ud af ovnen. Steg videre i ca. 2 timer og 45 minutter ved 160°C. Gåsen skal have en kernetemperatur på 75°C – målt på det tykkeste sted på overlåret.
Sørg for at der hele tiden er væde i bradepanden. Efter endt stegetid er der en dejlig sky til andesaucen.
Hvis skindet ikke er sprødt efter endt tilberedning, så kan gåsen efterbrunes ved 220°C i ca. 10 minutter.
Side 18 i vores fysiske stegeguide