mad med mere

Åbningstider - I dag: Lukket

Den spanske iberico-gris

Den spanske iberico-gris

Kender du den spanske iberico-gris?

Iberico – eller Spansk Sortfodsgris – er en svinerace med en rigtig god appetit. Derfor bliver den nemt overvægtig, og fedtet sætter sig blandt andet intramuskulært – og det er netop denne type fedt, der giver en fremragende fedtmarmorering i kødet. Iberico er faktisk svinekødets svar på Wagyu, da det er super mørt med den lækreste marmorering, og det er netop denne marmorering, kombineret med den særlige kost bestående af agern, der giver Iberico sin lækre og karakteristiske, nøddeagtige smag.

Iberico-grisen er, som navnet antyder, en griserace som stammer fra Den Iberiske Halvø.

Iberico-grisen går også under navnet sortfodsgris på grund af dens udseende eller Iberico belotta på grund af det, den spiser. Belotta betyder nemlig agern på spansk, og nødderne udgør en stor del af de fritgående grises føde. Agern indeholder mange enkelt-umættede fedtsyrer, og Iberico-grisens fedt anses derfor for at være særligt sundt og smagfuldt. Det er en ideel føde, fordi netop denne griserace koncentrerer alle aromastofferne fra foderet. Desuden er det netop agernene, der giver den særligt eftertragtede fede og nøddeagtige smag til kødet.

Dyrene lever i naturlige omgivelser under åben himmel med enorme mængder plads – plads til at leve efter grisens naturlige instinkter. Den fritgående opvækst er medvirkende til, at der dannes fedtmarmorering i grisens muskelmasse, hvilket giver kød af særlig høj kvalitet. Denne fedtmarmorering giver kødet en særlig mørhed og saftighed – og så gør den især noget godt ved smagen. I et lækkert stykke kød fra en Iberico-gris kan man nemlig rigtig smage foderet og friheden.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomReturn to Shop