mad med mere

Åbningstider - I dag: 8:00 - 16:00

Det østrigske køkken

Det østrigske køkken

Få historien om hvad betegnelsen “Wienerschnitzel” indebærer.

Det østrigske køkken er ikke helt så kendt som det franske eller det italienske køkken. Men der er nu alligevel nogle østrigske retter, der har sat sit aftryk i den globale madverden. Wienerschnitzlen er uden tvivl én af dem. En paneret kalveschnitzel er basis for den ægte wienerschnitzel, der som navnet antyder stammer fra Wien. Betegnelsen ”wienerschnitzel” er beskyttet ved lov i Østrig, hvilket betyder, at enhver schnitzel med dette navn skal være lavet af kalvekød.

Der findes sikkert også andre, men i hvert fald så er tilbehøret til den østrigske og til den danske ikke ens. I Østrig serveres schnitzlen med en skive citron og en form for marineret kartoffelsalat eller kogte kartofler med persille. I Danmark derimod er der tradition for at servere wienerschnitzler med brasede kartofler, smørsovs, dampede ærter og en “dreng”. Drengen er en citronskive med kapers, revet peberrod og en lille benfri sild. Det er det klassiske tilbehør i Danmark.

Uanset hvorledes du vælger at servere din wienerschnitzel, så er og bliver denne ret en fantastisk klassiker!

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomReturn to Shop