Grillpølsen er det kulinariske højdepunkt
Ingen sommer uden grill – og ingen grill uden pølser
Ingen sommer uden grill
– og ingen grill uden pølser
Grillpølsen er det kulinariske højdepunkt, når vi danskere skal hygge med grill på de lune sommeraftener.
For hvad er hele grillaftenen værd, hvis ikke der som afslutning på måltidet ligger en række indbydende grillpølser på den varme grillrist? De lækre og velduftende pølser er faktisk selvskrevne til en god grillaften.
Og hvad er så en god grillpølse? Hos mad med mere er der kræset for både opskriften, den spisemæssige oplevelse og selve håndværket bag produktionen af pølserne – og det kan det smages! Grillpølserne er fremstillet efter bedste håndværksmæssige traditioner af håndsorteret kød med den kærlighed og faglige stolthed som en god grillpølse fortjener. De er ikke fremstillet på maskiner – men tværtimod i vores pølsemageri med hjerte og hånd. Et unikt håndværk. Du kan være helt sikker på, at det er et førsteklasses produkt med masser af kød og smag, du lægger på grillens varme rist.
Din mad med mere-slagter har et utal af varianter, så hele familien kan få opfyldt sine ønsker og smag. Finthakkede, grove, med eller uden krydderier, tykke og tynde. Den elskede frankfurter ligger side om side med pølser krydret med chili, hvidløg, ramsløg, løvstikke eller noget helt femte. Dertil kommer grillmedisteren, der også er en populær klassiker rundt om på grillene i de danske haver. Grillmedisteren er meget lig den i Sønderjylland yderst populære ringriderpølse. Dertil kommer et stadigt stigende udbud af ferske pølser.
Uanset om du er mest til den ene eller den anden slags grillpølse, så skal du sætte krav til pølserne. De skal være sprøde, faste og smage af kød og krydderier. En pølse, der er sej i skindet, er ikke spændende – og derfor må pølsen ikke være i proteintarm. Dernæst skal den have et højt kødindhold og så skal den naturligvis være saftig. Fedt hører også hjemme i en grillpølse – men det skal være perfekt afstemt. Fedtet er nemlig også med til at give den helt rette konsistens, smag og sprødhed. Den perfekte kombination af de gode råvarer giver dig den bedste spiseoplevelse.
Slagterens TIP
Det vigtigste, når skal grilles pølser, er tålmodighed, god afstand til kul, briketter eller gasflamme og så må varmen ikke være for intens. Tricket er at få grillet pølserne, så de bliver varme hele vejen igennem – men at de netop ikke bliver for varme og dermed begynder at koge, for så sprækker de. Pølser skal grilles nænsomt og vendes ofte. På den måde bevares saften og smagen i pølsen, og du får perfekt sprødhed i skindet.
Brug direkte varme uden låg, når pølserne skal grilles. Og lad så være med at prikke eller snitte i pølserne inden tilberedningen – det ødelægger konsistensen og smagen, da saften vil rende ud.