Porchetta – den helt rigtige steg til en god grillaften
Vælg mellem gris, lam eller kylling.
Porchetta
– den helt rigtige steg til en god grillaften
Porchetta er en fantastisk rullesteg, der stammer fra Italien, hvor den laves af små pattegrise. I Danmark bruges det smagfulde svineslag til stegen. Det rulles stramt om hakket hvidløg og friske krydderurter. Du kan naturligvis købe en sådan lækker færdigrullet steg hos din mad med mere-slagter – eller du kan vælge at købe et slag og selv kaste dig ud i porchettaens kunst.
Svinekød passer perfekt til sommerens grillaftener, så er du til gris på gaflen og dejlige madoplevelser, så er den saftige porchetta det helt rigtige valg.
Hos mad med mere har vi taget et skridt mere – og vi har derfor også porchetta lavet af lam eller kylling. Idéen er den samme – og de to typer smager også skønt. Til porchettaen af lam har vi ligesom ved grisen brugt slaget. Det giver en spændende og delikat steg, der smager af ferier under sydens sol.
Til porchettaen af kylling har vi brugt en hel udbenet kylling. Den bliver fyldt med hvidløg og de øvrige klassiske porchetta-krydderier. Det er en anderledes steg, og den vil helt sikkert vække opsigt, når grillen åbnes, og den iøjnefaldende steg flyttes fra den varme grillrist til bordet for at blive skåret ud.