Wienerschnitzlen
Den klassiske schnitzel fra Wien.
En paneret kalveschnitzel er basis for den ægte wienerschnitzel, der som navnet antyder har sin oprindelse i Wien. Der er ikke noget bedre end en wienerschnitzel stegt i rigeligt smør. En fantastisk klassiker der er kommet for at blive.
Et dejligt stykke kalvekød skal bankes, og dernæst vendes i mel, æggemasse og til sidst rasp. Sådan forberedes en ægte wienerschnitzel.
Tilbehøret er der delte meninger om i hjemlandet, hvor en wienerschnitzel i øvrigt kun må kaldes sådan, hvis den er lavet af kalvekød.
I Østrig serveres den med kartoffelsalat, pommes frites, agurkesalat eller med kogte kartofler med smør og persille. Uden sovs. I Danmark er det klassiske tilbehør blevet til brasede kartofler, kogte ærter og smørsovs.
Og så hører der til den danske version af wienerschnitzlen også en ”dreng” – den lille benfri sild med kapers og revet peberrod ovenpå en citronskive.