Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Beef Wellington

Oksemørbrad
1,5 kg
Dijonsennep
1 spsk.
Champignon
500 g
Skalotteløg
3 stk.
Fed hvidløg
3 stk.
Tørret timian
1 tsk.
Trøffel
1 stk.
Lufttørret skinke
8 skiver
Butterdej
400 g
Æggeblommer
2 stk.
Salt
Friskkværnet sort peber
Olivenolie til stegning
1 spsk.
Smør til stegning
1 spsk.
Print opskrift

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Bestil en afpudset oksemørbrad ved din slagter

Dup mørbraden godt tør og lad den hvile på en rist ved alm stuetemperatur i 30 minutter, hvor efter den duppes godt af igen.

Brun mørbraden godt af på alle sider på en varm pande med olie. Tag af varmen og krydr straks derefter den varme mørbrad med salt og peber og smør den op med Dijon sennep. Lad den hvile, mens den trækker smag.

Steg finthakket champignon, finthakket skalotteløg, finthakket hvidløg og timian under omrøring på panden, kom lidt ekstra smør på, hvis nødvendigt. Sauter til al væden er helt fordampet. Lad svampeblandingen køle af på et fad.

Butterdejsindpakning

Læg de tynde skiver skinke oven på butterdejen og fordel svampeblandingen over det hele Lukningen skal være i bunden og placeres på et stykke bagepapir, sørg for at den er lukket godt hele vejen rundt – men sørg endelig samtidig for at der ikke bruges for mange lag af butterdej.

Pensl først med æggeblomme og skær derefter ridser eller udsmykning i butterdejen, for en flot servering. Lav evt. et gitter af butterdej

Bagning

Ovnen skal være forvarmet til 200°C bag i ca. 30-35 minutter til den har en kernetemperatur på 56 grader

Lad derefter stegen hvile i 10 minutter, inden den serveres og skæres ud i tykke skiver af ca 1,5 cm med en skarp kokkekniv eller brødkniv.