Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Oksehaler skåret i grove stykker (1.5 - 2.0 kg)
2 kg
Løg
2 stk.
Fed hvidløg
4 stk.
Bladselleri
2 stængler
Olie til stegning
Pancetta eller bacon i tern
125 g
Tomatpuré
3 spsk.
Flåede tomater
1 dåse
Rødvin (1/2 flaske)
375 ml
Rosmarin
4 kviste
Bredbladet persille
4 kviste
Laurbærblade
Brune champignon
500 g
Gulerødder
4 stk.
Majsstivelse
Salt
Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Braiserede oksehaler i rødvin

Klar grøntsager. Hak løg og hvidløg og skær bladselleri i fine tern. Varm en god sjat olie i en gryde, og brun oksehalerne på alle sider. Krydr med salt og peber og sæt dem til side. Hæld lidt af fedtstoffet fra, hvis der er meget tilbage i gryden. Steg pancetta/bacon i samme gryde til det tager farve – det skal ikke blive sprødt. Kom løg, hvidløg og bladselleri i gryden, og sauter videre til løgene er klare. Kom oksehalerne tilbage i gryden sammen med tomatpuré, flåede tomater, rødvin og krydderurter (evt. bundet sammen med kødsnor). Læg låg på gryden og lad det simre stille og roligt i 1½ time.Mens oksehalerne simrer, skæres champignoner i grove skiver. Rist dem i olie på en pande, og kom dem dernæst i gryden sammen med skrællede gulerødder skåret i grove tern. Lad retten simre videre i cirka 1½ time ekstra – eller til oksehalerne er godt møre.

Jævn eventuelt saucen med majsstivelse rørt ud i vand og smag til med salt og peber.

Nyd de braiserede oksehaler med en god kartoffelmos.

Information om kødet:
Disse smagfulde stykker kød er naturligvis skåret af en hel oksehale, der deles i de naturlige led i halen. Det er netop på grund af benene, at der fremkommer en vidunderlige smag i det færdigtilberedte kød.

Efter nænsom tilberedning bliver halerne møre som smør, og har en dejlig og intens smag af okse.