Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Kalvebryst
1 kg
Groft salt
1 spsk.
Smør til bruning
25 g
Gulerødder
2 stk.
Bladselleri
3 stængler
Løg
2 stk.
Fed hvidløg
5 stk.
Laurbærblade
2 stk.
Frisk oregano
1 håndfuld
Peberkorn
10 stk.
Rødvin
2 dl
Hønsebouillon
4 dl
Maizena
2 spsk.

Desuden

Bladselleri
3 stængler
Rød peberfrugt
1 stk.
Gul peberfrugt
1 stk.
Salt
Kværnet peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Braiseret kalvebryst med urter

Snit fedtet på kalvebrystet, og gnid det ind i salt. Lad det trække ved køkkentemperatur i 15 minutter. Varm en pande op med smør og brun kødet på alle sider. Kom det derefter over i en store gryde eller et fad egnet til braisering i ovnen. Klargør grøntsagerne og skær gulerødder, aspargesbroccoli, bladselleri og løg i mundrette stykker og hak hvidløg. Kom det hele på panden, hvor kødet blev brunet. Brun grøntsagerne og fordel dem herefter i bunden af gryden/fadet med kødet på toppen. Kom laurbærblade, frisk oregano og peberkorn i. Hæld rødvin og hønsebouillon ved og læg låg på gryden eller dæk fadet med folie.
Giv retten ca. 4 timer ved 130°C. Vend kødet undervejs og dryp med skyen. Tag kødet op på et skærebræt, dæk det til med folie og sigt saucen over i en gryde. Kog saucen op og jævn den med maizena udrørt i koldt vand. Vend tern af bladselleri og peberfrugter i saucen og giv det 5 minutter. Smag til med salt og peber. Skær skiver af kødet og placer det i gryden/fadet igen med saucen og de sprøde grøntsager. Pynt med frisk oregano.

Server det braiserede kalvebryst med en rispilaf.

Se opskrift på rispilaf her!

Information om kødet:
Brystkødet fra kalven indeholder en del bindevæv – og desuden har kødet en god fedtmarmorering, som dog ikke er helt så udpræget endnu. Den fine og milde smag af kalv harmonerer fint med de lidt mindre grove grøntsager i en braiseringsret.