Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Oksebov
1 kg
Gulerødder
2 stk.
Pastinak
1 stk.
Løg
2 stk.
Oksefond
2 liter
Fed hvidløg
2 stk.
Risottoris
100 g
Tør hvidvin
1 dl
Hønsefond
1 liter
Skalotteløg
1 stk.
Parmesanost
100 g
Smør
50 g
Print opskrift

Fremgangsmåde

Braiseret oksebov med svamperisotto og rodfrugter

Okseboven brunes på alle sider på en varm pande og lægges derefter i en stegeso. Oksefonden hældes ved. Klargør grøntsager og skær gulerødder, pastinak og løg i rustikke klodser. Læg dem ned til okseboven. Læg låg på stegesoen og sæt den i ovnen ved 150°C i 2½ time. Vend okseboven en gang i timen.

Omkring 20 til 25 minutter før servering påbegyndes tilberedningen af risottoen. Pil og snit skalotteløget fint. Sauter det i en gryde i lidt olivenolie og hæld dernæst risottorisene ved.
Vend rundt ca. 30 sekunder til risene er klare. Hæld derefter hvidvinen ved og lad den reducere væk. Spæd risottoen op med hønsefond – hæld 2 dl på af gangen og rør ofte i risottoen mens den simrer i cirka 20 til 25 minutter. Der skal stadig være lidt bid i risene. Til sidst monteres risottoen med smør og fintrevet parmesanost til den er dejlig cremet.

Server skiver af oksebov med risotto og de braiserede rodfrugter.

Information om kødet:
Okseboven, der er et relativt magert stykke kød, er skåret fra den øverste del af forbenet på dyret. Musklerne, der sidder her, bliver brugt meget, og boven indeholder derfor meget bindevæv.

En braiseret oksebov bliver fantastisk mør og smager skønt sammen med tilbehøret.