Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Store skiver osso buco
4 stk.
Mel
2 spsk.
Løg
1 stk.
Hvidløg
2 fed
Gulerødder
3 stk.
Champignon
250 g
Lille tomatpuré
1 dåse
Rødvin
4 dl
Oksefond
5 dl
Laurbærblade
2 stk.
Perleløg
100 g
Salt
Peber
Neutral olie til stegning
Lidt friske krydderurter rosmarin/timian
Print opskrift

Fremgangsmåde

Klassisk italiensk simreret af kødkvæg

Osso buco skiverne krydres med salt og peber og brunes godt af på panden i lidt neutral olie. Drys med mel og steg videre et par minutter. Osso buco skiverne tages op fra panden og lægges på et fad. Sauter hakket løg og hvidløg, gulerødder i grove skiver samt champignon. Hæld rødvin på og lad det koge ned. Oksefonden tilsættes sammen med tomatpure, og retten simrer i et par minutter. Hele herligheden hældes over osso buco skiverne. Laurbærblade, friske krydderurter og perleløg tilsættes, og det sættes i ovnen ved 160°C i 2 timer. Kødet skal være helt mørt, når det serveres.

Server med den klassiske risotto eller lav en lækker kartoffelmos til.