Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Spidskål
½ stk.
Blomkål
¼ stk.
Romanesco
¼ stk.
Mini-gulerødder
2 stk.
Grønne asparges
2 stk.
Beder i forskellige farver
2 stk.
Hasselnødder
50 g
Tallerkensmækker til pynt
1 bdt.

Hyldeblomstvinaigrette

Olivenolie
1 dl
Hyldeblomsteddike
3 spsk.
Sennep
1 spsk.
Salt
Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Cruditésalat med hyldeblomstvinaigrette

Klargør grøntsagerne og snit dem i ultratynde skiver på et mandolinjern. Fordel de tynde skiver af grøntsager dekorativt på et fad.

Til hyldeblomstvinaigretten piskes sennep og eddike sammen og krydres med salt og peber.
I en tynd stråle hældes olivenolien stille og roligt i, mens der piskes med et piskeris eller en gaffel. Fordel hyldeblomstvinaigretten ud over grøntsagerne.

Drys med grofthakkede hasselnødder og pynt med tallerkensmækker.