Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Usprøjtet citron
1 stk.
Bredbladet persille
1 bdt.
Fed hvidløg
3 stk.
Print opskrift

Fremgangsmåde

Gremolata

Riv det gule af citronskallen på den fine side af et rivejern – eller brug et julienne-jern, så strimlerne bliver lidt større og mere synlige. Skyl og tør persillen.

Hak persille og hvidløg fint, og bland det med den revne citronskal.

Information om tilbehør til simreretter
Til en god og kraftfuld simreret skal der serveres noget fyldigt tilbehør – og måske et lille grønt drys. En klassiker er naturligvis den luftige kartoffelmos. Den smager skønt, og så passer den bløde og cremede konsistens i kartoffelmosen rigtig godt til en simreret med en smagfuld sauce. Det er efterårs- og vintermad, når det er allerbedst. Virker mosen for tung, kan der i stedet serveres rodfrugter eller rispilaf. Begge dele passer også fortrinligt til den kraftige sauce og det møre kød. For at tilføre simreretten lidt friskhed og syre kan der serveres en gremolata. Det er et must til osso buco, men også mange andre simreretter kan have god gavn af det grønne drys med den skarpe smag af persille, hvidløg og citron.