Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Kalvekoteletter med søde kartoffel-fritter

Kalvekoteletter
4 stk.
Balsamico
2 spsk.

Tilbehør

Søde kartofler
4 stk.
Olivenolie
Grønne Madagaskar peberkorn (Syltede)
1 spsk.
Forårsløg
1 g
Hvidløg
1 fed
Rød peberfrugt
½ stk.
Whisky
½ dl
Oksefond
4 dl
Piskefløde
1 dl
Print opskrift

Fremgangsmåde

Start med at skære kartoflerne ud i grove fritter – og læg dem straks i en skål med iskoldt vand. Lad dem gerne ligge der i en halv times tid. Det kolde vand gør, at du slipper af med en del af stivelsen i kartoflerne. Hæld så vandet fra kartoflerne, og tør dem i et viskestykke.
Kom kartoflerne i en skål, og vend dem med en god olivenolie og groft salt. Læg pommes frites på en bradepande med bagepapir, og sørg for at der er plads mellem kartoflerne, så de bliver sprøde.
Bag dem i en forvarmet ovn en halv times tid ved 200 grader.

Så kaster du dig over pebersaucen.
Kom lidt olie i en gryde, og sautér forårsløg, hvidløg, peberkorn og peberfrugt i et par minutter ved jævn varme. Hæld så whisky ved, og lad det koge ind. Hæld halvdelen af oksefonden (eller en bouillon) ved, og lad den reducere ind til det halve. Hæld resten af fonden i, og lad den igen koge ind. Tilsæt så fløde, og lad den koge ved jævn varme til du har den rette konsistens. Smag til med salt og peber.

Kalvekoteletter smøres med balsamico på begge sider, og steges i smør på en pande ved jævn varme.
Steg dem 2-3 minutter på hver side – afhængig af tykkelsen og hvordan du nu foretrækker sådan en kalvekotelet. Krydr med salt og peber.