Kartoffelmos
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kartoffelmos
Skræl og kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.
Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme og nykogte kartofler let sammen med smør i tern. Pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker.
Tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber samt friskrevet muskatnød.
Information om tilbehør til simreretter
Til en god og kraftfuld simreret skal der serveres noget fyldigt tilbehør – og måske et lille grønt drys. En klassiker er naturligvis den luftige kartoffelmos. Den smager skønt, og så passer den bløde og cremede konsistens i kartoffelmosen rigtig godt til en simreret med en smagfuld sauce. Det er efterårs- og vintermad, når det er allerbedst. Virker mosen for tung, kan der i stedet serveres rodfrugter eller rispilaf. Begge dele passer også fortrinligt til den kraftige sauce og det møre kød. For at tilføre simreretten lidt friskhed og syre kan der serveres en gremolata. Det er et must til osso buco, men også mange andre simreretter kan have god gavn af det grønne drys med den skarpe smag af persille, hvidløg og citron.
