Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Lammeskanker
4 stk.
Olivenolie
2 spsk.
Løg
2 stk.
Fed hvidløg
2 stk.
Halveret hvidløg
1 stk.
Stødt spidskommen
2 tsk.
Stødt koriander
1 tsk.
Stødt kanel
½ tsk.
Søde kartofler
500 g
Hakkede tomater
1 dåse
Rødløg
2 stk.
Stjerneanis
2 stk.
Vand
1 liter
Tørrede abrikoser
150 g
Couscous
250 g
Bredbladet persille
½ bdt.
Revet skal af ½ citron
1 stk.
Revet skal af ½ appelsin
1 stk.
Print opskrift

Fremgangsmåde

Lammeskanker med couscous og et strejf af østens mystik

Krydr lammeskankerne med salt og peber og brun dem på alle sider i en ovnfast gryde med olie. Tag dem op af gryden og læg dem til side. Skær løg i strimler og steg dem i gryden, til de tager farve. Tilsæt finthakket hvidløg, spidskommen, koriander og kanel og vend det rundt. Tilsæt skrællede, søde kartofler i tern, hakkede tomater, halverede rødløg, stjerneanis, et halveret helt hvidløg og ½ liter vand. Læg skankerne tilbage. Kom låg på og lad retten simre i ovnen i 2½ time ved 160°C.
Efter 1½ time tilsættes abrikoser. Hvis der mangler væske i gryden, tilsættes mere vand. Smag til sidst til med salt.

Varm 3 dl vand med ½ tsk groft salt op til kogepunktet. Tilsæt couscous, kom låg på og sluk for varmen. Lad det trække i 10 minutter. Brug en gaffel til at løsne op i couscousen. Hak persillen groft og bland med citron- og appelsinskal. Kom citrusdrysset over lammet ved servering.

Information om kødet:
Lammeskanken er den nederste del af køllen.
En utrolig lækker udskæring med en skøn smag, som kun bliver endnu bedre, når kødet tilberedes nænsomt. På den måde bibeholder det skrukturen, mens det samtidig er dejligt mørt og yderst velsmagende.