Rispilaf
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rispilaf
Kog vandet op med en bouillonterning. Stil det herefter til side. Skalotteløg hakkes helt fint sammen med hvidløg. Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og svits løg og hvidløg uden det tager farve – det tager et par minutter. Kom risene ved og svits videre i yderligere et par minutter. Hæld en god sjat hvidvin i, og lad det dampe af. Der skal bruges en lille deciliter vin. Hæld dernæst bouillonen i, hvorefter risene skal koges ved svag varme i cirka 15 minutter – så de bliver møre uden at koge ud.
Smag til med salt, og løsn eventuelt risene med en gaffel eller pres dem i en form. Pynt med salsa og paprika.
Information om tilbehør til simreretter
Til en god og kraftfuld simreret skal der serveres noget fyldigt tilbehør – og måske et lille grønt drys. En klassiker er naturligvis den luftige kartoffelmos. Den smager skønt, og så passer den bløde og cremede konsistens i kartoffelmosen rigtig godt til en simreret med en smagfuld sauce. Det er efterårs- og vintermad, når det er allerbedst. Virker mosen for tung, kan der i stedet serveres rodfrugter eller rispilaf. Begge dele passer også fortrinligt til den kraftige sauce og det møre kød. For at tilføre simreretten lidt friskhed og syre kan der serveres en gremolata. Det er et must til osso buco, men også mange andre simreretter kan have god gavn af det grønne drys med den skarpe smag af persille, hvidløg og citron.
