Svinekæber med kraftig sauce
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Svinekæber med kraftig sauce
Hak løget i grove tern. Smelt smørret i en gryde og brun kæberne grundigt. Tilsæt løg, porre i skiver samt halverede champignoner. Lad det stege et par minutter. Tilsæt cider og laurbærblade. Sænk temperaturen og kom låg på. Lad kæberne simre i 1 time.
Klargør imens kartoflerne og halver dem. Når kødet har simret en time, kommes kartoflerne i. Lad dem simre med i 30-45 minutter til de er gyldne og møre. Skær æblerne i tynde både og kom dem i retten sammen med sennep.
Smag til med salt og peber og server med friskhakket persille henover.
Information om kødet:
Kæberne skæres fra grisens kinder, og da denne muskel er meget aktiv i grisens liv, er kæber generelt en ret sej og hård udskæring – men samtidig også enormt delikat.
Netop derfor er kæber fantastiske til en intens simreret – braiseret svinekæber bliver smørmøre, og så smager de helt vidunderligt.