Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Svinekæber (befriet for hinder)
12 stk.
Løg
1 stk.
Porre
1 stk.
Champignon
200 g
Smør
2 spsk.
Tør cider eller lys hvedeøl
5 dl
Laurbærblade
2 stk.
Petit kartofler
1 kg
Æbler (f.eks. discovery eller elstar)
3 stk.
Grov sennep
2 spsk.
Persille (lille bdt.)
1 bdt.
Salt
Sort peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Svinekæber med kraftig sauce

Hak løget i grove tern. Smelt smørret i en gryde og brun kæberne grundigt. Tilsæt løg, porre i skiver samt halverede champignoner. Lad det stege et par minutter. Tilsæt cider og laurbærblade. Sænk temperaturen og kom låg på. Lad kæberne simre i 1 time.

Klargør imens kartoflerne og halver dem. Når kødet har simret en time, kommes kartoflerne i. Lad dem simre med i 30-45 minutter til de er gyldne og møre. Skær æblerne i tynde både og kom dem i retten sammen med sennep.

Smag til med salt og peber og server med friskhakket persille henover.

Information om kødet:
Kæberne skæres fra grisens kinder, og da denne muskel er meget aktiv i grisens liv, er kæber generelt en ret sej og hård udskæring – men samtidig også enormt delikat.

Netop derfor er kæber fantastiske til en intens simreret – braiseret svinekæber bliver smørmøre, og så smager de helt vidunderligt.