Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Svineporchetta
1 stk.

Løvstikkekartofler

Nye kartofler
1 kg
Løvstikke
1 bdt.
Salt
1 spsk.
Smør
1 spsk.

Aspargesvinaigrette

Friske hvide asparges
1 bdt.
Friske hvide asparges
1 bdt.
Hvidvinseddike
1 dl
Olivenolie
4 dl
Kapers
½ dl
Hakkede blancherede løg
½ dl
Kørvel
1 spsk.
Estragon
1 spsk.
Persille
1 spsk.
Hårdkogte æg
2 stk.
Print opskrift

Fremgangsmåde

Start op i grillen. Porchettaen sættes på et rotisserie og grilles ved indirekte varme ved 150°C i 4 timer. Hvis sværen ikke er helt sprød, grilles stegen over direkte varm, til sværen puffer op og bliver knasende sprød.

Løvstikkekartofler
Kartoflerne sættes over i en gryde med letsaltet vand og løvstikke. De koges, så der stadig er lidt bid i dem. Vandet hældes fra og der kommes en smørklat henover.

Aspargesvinaigrette
De hvide asparges skal skrælles. Det gøres fra hovedet og ned efter, når hele aspargesen er skrællet, knækkes det nederste af, hvor der sker et naturligt knæk. De grønne asparges skal ikke skrælles, de skal blot knækkes. Aspargesene koges i 2 minutter i letsaltet vand. Derefter skal de dryppe af.

Eddike og olie piskes sammen. Krydderurter, løg, hakkede kapers og hakkede kogte æg tilsættes. Saucen smages til med salt og peber. Anret aspargesene på et fad og fordel saucen henover.