Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Persillerødder
250 g
Gulerødder
250 g
Pastinak
250 g
Beder
250 g
Rødløg
1 stk.
Fed hvidløg
4 stk.
Cherrytomater
200 g
Frisk timian
5 stængler
Honning
1 tsk.
Olivenolie
3 spsk.
Chiliflager
1 tsk.
Salt
Friskkværnet sort peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Uartige rødder

Skær alle rodfrugterne i passende stykker (så de er lige store i tykkelsen). Vend rodfrugter, cherrytomater, løg i grove stykker og knust hvidløg med olie, honning, timian, salt og peber. Kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 175°C grader i 35-40 minutter. Lige før servering drysses med chiliflager.

Information om tilbehør til simreretter
Til en god og kraftfuld simreret skal der serveres noget fyldigt tilbehør – og måske et lille grønt drys. En klassiker er naturligvis den luftige kartoffelmos. Den smager skønt, og så passer den bløde og cremede konsistens i kartoffelmosen rigtig godt til en simreret med en smagfuld sauce. Det er efterårs- og vintermad, når det er allerbedst. Virker mosen for tung, kan der i stedet serveres rodfrugter eller rispilaf. Begge dele passer også fortrinligt til den kraftige sauce og det møre kød. For at tilføre simreretten lidt friskhed og syre kan der serveres en gremolata. Det er et must til osso buco, men også mange andre simreretter kan have god gavn af det grønne drys med den skarpe smag af persille, hvidløg og citron.