Osso buco med kartoffelmos og gremolata
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Osso buco med kartoffelmos og gremolata
Skær et lille snit i de tykke sener omkring kødskiverne, så de ikke krøller sammen under tilberedningen.
Brun kødet på begge sider i halvdelen af olien i en stor stegegryde. Alternativt kan kødet brunes på en pande. Pres kødet ned med en grydeske, mens det steger, hvis det begynder at bule op. På den måde bliver det flot og jævnt brunt over det hele. Læg kødet på en tallerken og krydr med salt og peber.
Klargør grøntsagerne og skær gulerødder, løg (ikke rødløg) og bladselleri i små tern. Hak hvidløg fint og halver rødløgene. Svits grøntsager og hvidløg i resten af olien i gryden i 4-5 minutter. Læg kødet tilbage i gryden og drys med mel. Vend det godt rundt i gryden. Tilsæt rødvin, tomater fra dåse, tomatpuré, vand (eller bouillon), laurbærblade, timian, salt og peber. Vend kødet rundt mellem grøntsager og sauce, og lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2½ time til kødet er meget mørt. Smag saucen til med salt og peber.
Server osso buco sammen med gremolata og kartoffelmos.
Se opskrift på gremolata her!
Se opskrift på kartoffelmos her!
Information om kødet:
Osso buco er okseskank skåret på tværs af benet i et par centimeter tykke skiver. På italiensk betyder osso buco ’Knoglens hul’ – hvilket jo passer perfekt til den udskæring, der bliver brugt.
Osso buco er en klassisk italiensk simreret, der smager himmelsk, og som er utrolig nem at tilberede.